Pasta jajeczno-warzywna ze śledziem

0 (0 ocen)

Smaczna, szybka w wykonaniu pasta z lekko wyczuwalną w smaku rybą na piątkowe śniadanie lub kolację

Składniki:

  • 2 nieduże płaty matiasów (wcześniej wymoczone)
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 średnie kiszone ogórki
    1 marchewka, kawałek selera-ugotowane (mogą być z rosołu)
    1 mała czerwona cebula
    1 łyżka majonezu

Pasta jajeczno-warzywna ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie, jajka, marchewkę, seler, cebulę rozdrobnić. Ogórki przekroić na osiem części i odcisnąć sok. Wszystko włożyć do kielicha i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać majonez i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy