Pasta jajeczno – czosnkowa z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna, mocno czosnkowa, z dość nietypowym składnikiem – jabłkiem. Całość przyprawiona na orientalną nutę smakową. Prosta i bardzo smaczna – polecam!

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 jajek ugotowanych na twardo
    5 – 6 ząbków czosnku
    2 średnie jabłka (łącznie 160 g)
    1 łyżka posiekanej mięty
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    4 łyżeczki śmietany 18%
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka curry w proszku
    1 łyżeczka kurkumy mielonej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczno – czosnkowa z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczno – czosnkowa z jabłkiem 1. Jajka obrane ze skorupek oraz obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, obrany czosnek – na drobnych oczkach. Składniki wymieszać z sokiem z cytryny. Następnie dołożyć posiekane zioła, curry, kurkumę i śmietanę. Całość wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować