Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kanapki z pastą jajeczną sprawdzą się na pożywne domowe śniadanie lub kolację. Pełnoziarniste pieczywo lub świeże bułki świetnie komponują się z pastą z jaj na twardo, szczypiorku, z dodatkiem majonezu. Kanapki dekorujemy ogórkiem zielonym, pomidorkami koktajlowym w zależności kto jak lubi:)

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    100g serka topionego naturalnego lub ze szczypiorkiem
    1 łyżka wody
    2 łyżki majonezu
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.
  • pasta 2. Jajka miksujemy z serkiem topionym, wodą, majonezem na jednolitą masę.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • pasta jajeczna 3. Wsypujemy szczypiorek dokładnie mieszamy. Dekorujemy ogórkiem, szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.
  • pasta na kanapce pyszna 4. Pyszna pasta, która ozdobiona szczypiorkiem będzie prezentować się smakowicie na kanapce. Dobrze komponuje się z zielonym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy