Pasta jajeczna z wędzonym serem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Pasty jajeczne to idealny dodatek do kanapek, wrapów, świetnie się sprawdzają jako nadzienie do różnego rodzaju przystawek

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 jajek
    ok. 80 gramów żółtego wędzonego sera
    3 kopiaste łyżki majonezu
    mały pęczek szczypiorku
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    sól
    pieprz

Pasta jajeczna z wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
    Dobrze schłodzone jajka oraz ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno posiekać.
    Dodajemy majonez, musztardę i drobno pokrojony szczypiorek.
    Całość dokładnie mieszamy
    Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy