Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

4.44 (197 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jajeczna pasta jest doskonała na kanapki, do faszerowania ugotowanych jajek jak również do wypełnienia wytrawnych babeczek, rurek jaki na krakersy.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 jajka ugotowane na twardo,
    150-200 gramów wędzonego łososia,
    pęczek szczypiorku,
    2-3 łyżki majonezu,
    sól
    pieprz świeżo mielony.
Wystaw ocenę:

4.44 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z łososia 1. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy.
    Szczypior i łososia posiekaj, dodaj do jajek. Całość wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Łosoś wędzony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować