Pasta jajeczna z tuńczykiem, orzechami i koperkiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo dobra. Szczególnie orzechy dodały wyjątkowego smaku. Ważny jest też koperek, który dodał walorów smakowych i zapachowych. Sok z cytryny wyostrzył smak.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    duża garść orzechów włoskich
    1/2 cebuli
    sok z połowy cytryny
    4 łyżki posiekanego koperku
    pieprz młotkowany z kolendrą
    2-3 łyżki majonezu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Pasta jajeczna z tuńczykiem, orzechami i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i przełożyć do salaterki. Dodać tuńczyka bez sosu. Dodać posiekane drobno orzechy włoskie, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany koperek, pieprz młotkowany z kolendrą, majonez, sok z cytryny, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Pasta gotowa.
    Smacznego.

Porady

Pasta jest gotowa do jedzenia od razu po zrobieniu, ale jest jeszcze lepsza, jak przez noc postoi w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Koper Orzechy Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować