Pasta jajeczna z soczewicą

4.5 (145 ocen)

  • 10 min

Pożywna pasta do pieczywa na śniadanie

  • 10 min

Składniki:

  • 1/3 szkl soczewicy
    5 jaj
    1/3 pęczka pietruszki
    majonez
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczwicę opłukać i gotować w osolonym wrzątku aż będzie miękka. Odsączyć na sicie. Jajka ugotowac na twardo (ok 10 min), ostudzić, obrać i uzywając widelca lub malaksera rozdrobnić. Do jajek dodać majonez, sól pieprz i wymieszać. Pietruszke posiekac drobno, dodac do pasty, dodac również soczewicę. Wymieszać wszystko razem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować