Pasta jajeczna z rzodkiewką i prażonym sezamem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajeczne smarowidło z dodatkiem pikantnej rzodkiewki z orzechową nutą prażonych ziaren sezamu. Smak pasty dopełniają świeże zioła – mięta oraz lubczyk.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    1 pęczek rzodkiewki (145 g bez liści)
    2 łyżki posiekanej mięty
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    2 łyżki prażonych ziaren białego sezamu
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku

Pasta jajeczna z rzodkiewką i prażonym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z rzodkiewką i prażonym sezamem 1. Obrane ze skorupek jajka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę, wsypać zioła i ziarna sezamowe, dołożyć majonez. Całość dokładnie wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy