Pasta jajeczna z rzodkiewką i krakersami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna z świeżym domowym pieczywem lub krakersami.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    4 rzodkiewki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    mini krakersy

Pasta jajeczna z rzodkiewką i krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać ze skorupki i pokroić na mniejsze kawałki,a następnie rozgnieść widelcem.
    Do papki jajecznej dodać jogurt,majonez,szczypiorek oraz pokrojone w drobną kostkę rzodkiewkę,całość doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
    Pastę udekorować krakersami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy