Pasta jajeczna z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna,
tylko jajka i szczypiorek, ale żeby urozmaicić dodaje różne dodatki.
Często robię właśnie z rzodkiewką. Do tego swojskie pieczywo i jestem w niebie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    6 średnich rzodkiewek (90 g.)
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 pełna łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz

Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z rzodkiewką 1. Jajka obrać ze skorupek. Umyć i zetrzeć
    na tarce o drobnych oczkach, lub rozgnieść widelcem.
    Rzodkiewkę zetrzeć na tarce i dodać do jajek.
    Następnie dodać szczypiorek, majonez, musztardę i przyprawić solą i pieprzem.
    Wszystko razem wymieszać. Można jeszcze dodatkowo rozgnieść widelcem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy