Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • wyświetlono: 122 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka i smaczna pasta na kanapki.

bryndzia
  • 20min

Składniki

5 jajek
7 marynowanych pieczarek
2 łyżki posiekanej rzeżuchy
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • 1. Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram ze skorupek. Następnie ścieram na tarce o grubych oczkach.
    Do startych jajek ścieram marynowane pieczarki, dodaję majonez, jogurt naturalny, posiekaną rzeżuchę, całość mieszam.
    Pastę przyprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Schładzam w lodówce co najmniej godzinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

Pasta jajeczna z kukurydzą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z kukurydzą

Pasta jajeczna to pyszny dodatek...

Pasta jajeczna z cebulą

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pasta jajeczna z cebulą

W moim domu przygotowuje się ją...

Pasta jajeczna z brokułami

Dodane przez: Klaudia0318

Pasta jajeczna z brokułami

Pyszne połączenie jajek z chrupiącym...

image-1s0rwbj

Dodane przez: monika016

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Kiedy nie mamy ochoty na ser i...

image-109p8p7

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z szynką

Taką pastę robię moim dzieciom...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE