Pasta jajeczna z rukolą, pietruszką i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta np. na kanapki. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka, jajko i chrupiące orzechy to rewelacyjne połączenie.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 jajka ugotowane na twardo ,
    ok. 10 g rukoli,
    ok. 10 g pietruszki,
    ok. 10 g orzechów nerkowca ( mogą tez być inne),
    ok. 10 g startego parmezanu,
    1 łyżka soku z cytryny,
    1 łyżka majonezu (może być też jogurt lub śmietana) ,
    sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z rukolą, pietruszką i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować