Pasta jajeczna z rukolą, pietruszką i orzechami

  • wyświetlono: 449 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta np. na kanapki. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka, jajko i chrupiące orzechy to rewelacyjne połączenie.

b
  • 5 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2-3 jajka ugotowane na twardo ,
ok. 10 g rukoli,
ok. 10 g pietruszki,
ok. 10 g orzechów nerkowca ( mogą tez być inne),
ok. 10 g startego parmezanu,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka majonezu (może być też jogurt lub śmietana) ,
sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka,

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z rukolą, pietruszką i orzechami

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapasta jajecznasmarowidłona każda okazjętanie daniezdrowiedo kanapekza grosze

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z cebulą

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pasta jajeczna z cebulą

W moim domu przygotowuje się ją...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

1

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

To bardzo prosty przepis na pyszną...

Pasta rybna z zieloną pietruszką

Dodane przez: Futka

Pasta rybna z zieloną pietruszką

Propozycja na zdrową, smaczną,...

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

Dodane przez: Kuchnia Koloru Blond

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

Taka pasta jajeczna jest bajecznie...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: Ania79

Pasta jajeczna z tuńczykiem i serem żółtym

Często na piątek przygotowuję pastę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE