Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta np. na kanapki. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka, jajko i chrupiące orzechy to rewelacyjne połączenie.
20 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
2-3 jajka ugotowane na twardo ,
ok. 10 g rukoli,
ok. 10 g pietruszki,
ok. 10 g orzechów nerkowca ( mogą tez być inne),
ok. 10 g startego parmezanu,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka majonezu (może być też jogurt lub śmietana) ,
sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka,
Pasta jajeczna z rukolą, pietruszką i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Komentarze