Pasta jajeczna z rukolą i chili

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ekspresowa w wykonaniu pasta jajeczna.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    80 g rukoli
    papryczka chili
    2-3 łyżki majonezu
    sok z cytryny
    sól morska

Pasta jajeczna z rukolą i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, rukolę, chili pozbawione nasion miksujemy. Dodajemy majonez i jeszcze chwilę miksujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
    Pastę podałam na zrumienionej bagietce z kawałkiem rzodkiewki i posypane natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy