pasta jajeczna z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dzięki jednemu małemu dodatkowi zwykła pasta jajeczna nabiera zupełnie nowego smaku. Podajcie taką na Wielkanocne śniadanie a domownicy będą zachwyceni!

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    łyżka majonezu
    łyżka chrzanu
    3-4 łyżki prażonej cebulki
    pieprz

Pasta jajeczna z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Rozgnieść widelcem (jeśli ktoś woli bardziej kremowe pasty to może jajka zmiksować blenderem). Dodać majonez, chrzan i przyprawić pieprzem. Na końcu wmieszać cebulkę. Pasta dobrze smakuje podana z dodatkiem pomidora, który przełamie mdły smak jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy