Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

  • wyświetlono: 319 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę.

jolao
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

200 g białej części pora
6 jajek ugotowanych na twardo
2-3 łyżki majonezu
sól do smaku
1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

    Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapasta jajecznaporpastaśniadaniedo pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z cebulą

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pasta jajeczna z cebulą

W moim domu przygotowuje się ją...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

1

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

To bardzo prosty przepis na pyszną...

Pasta jajeczna z pieczoną papryką i porem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z pieczoną papryką i porem

Pasta jajeczna z dodatkiem pieczonych...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: Ania79

Pasta jajeczna z tuńczykiem i serem żółtym

Często na piątek przygotowuję pastę...

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE