Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

  • wyświetlono: 240 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę.

jolao
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

200 g białej części pora
6 jajek ugotowanych na twardo
2-3 łyżki majonezu
sól do smaku
1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

    Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapasta jajecznaporpastaśniadaniedo pieczywa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Pyszna pasta śniadaniowa do przygotowania...

1

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

To bardzo prosty przepis na pyszną...

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

Dodane przez: Kuchnia Koloru Blond

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

Taka pasta jajeczna jest bajecznie...

Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką

Łagodna w smaku pasta jajeczna...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: Ania79

Pasta jajeczna z tuńczykiem i serem żółtym

Często na piątek przygotowuję pastę...