Pasta jajeczna z papryką marynowaną, szynką i cebulką

5 (147 ocen)

  • 10 min

Pyszna, domowa pasta jajeczna na kanapki. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, jest o niebo lepsza od różnych "kupnych" past i przede wszystkim wiemy co jemy.

  • 10 min

Składniki:

  • -5 jaj ugotowanych na twardo
    -3 plastry dowolnej szynki
    -2-3 kawałki papryki marynowanej
    -1 średnia cebula
    -3 łyżki majonezu
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Pasta jajeczna z papryką marynowaną, szynką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę, paprykę i cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do miski. Jajka obieramy, płuczemy pod zimną wodą, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników.
  • 2. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Papryka Szynka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować