Pasta jajeczna z orzechami

  • wyświetlono: 378 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Cóż może być prostszego, niż rozdrobnione jajko wymieszane z majonezem? Pokusiłam się nieco urozmaicić tę podstawową wersję i dodałam orzechy, które fajnie chrupią, oraz szczypiorek. Z podpieczonym chlebkiem smakuje doskonale!

IMGP5924-4c
  • 15min

Składniki

3 jajka
pół pęczka szczypiorku
50g orzechów włoskich
1 łyżka jogurtu greckiego
1 płaska łyżka majonezu
0,5 łyżeczki majeranku
szczypta soli himalajskiej
szczypta świeżo mielonego pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z orzechami

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać. Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku - mają tylko lekko się podpiec, żeby można było obrać skórki. Orzechy posiekać bardzo drobno. Szczypiorek pokroić.
    Jajka rozgnieść widelcem, dodać szczypiorek i orzechy, roztarty majeranek, majonez, jogurt, doprawić do smaku. Pastę wymieszać. Przechowywać w lodówce.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilpasta jajecznaorzechyjajko

Komentarze

Podobne przepisy

image-1s0rwbj

Dodane przez: monika016

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Kiedy nie mamy ochoty na ser i...

image-109p8p7

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z szynką

Taką pastę robię moim dzieciom...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Taka pasta to świetny dodatek do...

image-0hbkcb6

Dodane przez: wiesiołek

Pasta jajeczna z rybą i orzechami

Dodałam do tej pasty tylko takie...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta jajeczna z groszkiem

Dodane przez: Reniutka

Pasta jajeczna z groszkiem

Pasta jajeczna z groszkiem, to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE