Pasta jajeczna z opiekaną kiełbasą, prażonym słonecznikiem i pastą Ajvar

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciekawa i smaczna wariacja na temat pasty jajecznej. Pieczona na sucho przy użyciu papieru do pieczenia kiełbasa, prażony słonecznik i Ajvar nadają paście niepowtarzalnego aromatu. Pasta, którą po prostu trzeba spróbować!

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    100 g kiełbasy żywieckiej z szynki (cienko krojona – 30 plasterków na 100 g produktu)
    2 łyżki prażonych ziaren słonecznika łuskanego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka łagodnej pasty Ajvar
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z opiekaną kiełbasą, prażonym słonecznikiem i pastą ajvar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z opiekaną kiełbasą, prażonym słonecznikiem i pastą Ajvar 1. Szeroki rondel wyłożyć papierem do pieczenia i rozgrzać. Na papier nałożyć plastry kiełbasy, które opiekać z jednej strony przez 3 – 4 min, po czym przełożyć na talerz i wystudzić.
  • Pasta jajeczna z opiekaną kiełbasą, prażonym słonecznikiem i pastą Ajvar 2. Obrane ze skorupek jajka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i przełożyć do miski. Dodać posiekaną kiełbasę, ziarna słonecznika, natkę pietruszki i pastę Ajvar. Dołożyć majonez i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować