Ciekawa zarówno w smaku, jak i wizualnie pasta jajeczno – warzywna z dodatkiem maku. Niewiele wystarczy, by z prostych i tanich składników stworzyć coś smakowitego.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
7 jajek ugotowanych na twardo
250 g obranej, ugotowanej marchewki (może być marchewka z rosołu)
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej bazylii
2 łyżeczki suchego maku niebieskiego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Pasta jajeczna z marchewką i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ze skorupek jajka oraz marchewkę pokroić w małą kostkę, obrany czosnek posiekać - składniki przełożyć do miski. Dodać posiekane zioła, wsypać mak, dołożyć majonez i musztardę. Całość wymieszać, po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Komentarze