Pasta jajeczna z marchewką i makiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciekawa zarówno w smaku, jak i wizualnie pasta jajeczno – warzywna z dodatkiem maku. Niewiele wystarczy, by z prostych i tanich składników stworzyć coś smakowitego.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    250 g obranej, ugotowanej marchewki (może być marchewka z rosołu)
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej bazylii
    2 łyżeczki suchego maku niebieskiego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z marchewką i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z marchewką i makiem 1. Obrane ze skorupek jajka oraz marchewkę pokroić w małą kostkę, obrany czosnek posiekać - składniki przełożyć do miski. Dodać posiekane zioła, wsypać mak, dołożyć majonez i musztardę. Całość wymieszać, po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować