Pasta jajeczna z makrelą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Będąc dziś w rybnym poczułam piękny zapach makreli, który kojarzy mi się z tegorocznymi wakacjami. Niestety cena nie ta sama co na chorwackim ryneczku no ale ochota była silniejsza:) Od razu pomyślałam, że zrobię pastę jajeczną.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    1 pomidor
    0,5 cebuli
    4 jajka
    1,5 łyżki musztardy
    1,5 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
    rukola

Pasta jajeczna z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
  • 2. Z makreli wyjąć wszystkie ości, oczyszczone kawałki umieścić w misce.
    Do miski wrzucić jajka i rozgnieść je widelcem razem z makrelą.
  • 3. Pomidory i cebulkę posiekać i dodać do miski.
    Doprawić musztardą, majonezem i przyprawami. Wymieszać.
    Na kanapkę położyć klika listków rukoli.
  • 4. Po więcej zapraszam na mojego bloga http://cooklife.blox.pl/html

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy