Pasta jajeczna z makrelą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wędzona ryba i jajka na twardo to niezawodny duet.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szt wędzonej makreli
    3 jajka
    1 ogórek kiszony
    1/2 szt cebuli czerwonej
    sól
    pieprz
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    szczypiorek

Pasta jajeczna z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.
  • 2. Makrelę rozdrabniamy, wyjmujemy ości.
  • 3. Siekamy drobno ogórka i cebulkę.
  • 4. Mieszamy wszystko razem z dodatkiem majonezu i jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kromką chleba, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Porady

Pasta najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub grzanką serową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy