Pasta jajeczna z łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię, pasty jajeczne. Często kombinuję
z dodatkami, żeby je urozmaicić.
Tym razem, zrobiłam z wędzonym łososiem. Kto lubi łososia, na pewno, polubi tę pastę.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    150 g. wędzonego łososia
    szczypior
    sól, pieprz
    2 płaskie łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy

Pasta jajeczna z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z łososiem 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Łososia drobno pokroić. Dodać do jajek.
    Na koniec, dodać pokrojony szczypior. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
    Dodać majonez i musztardę. Wszystko wymieszać i dodatkowo rozgnieść widelcem.
    Schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy