Łagodna w smaku pasta jajeczna z dodatkiem warzyw – chrupiącej surowej marchewki oraz słodkiej kukurydzy z zalewy. Smaczna i prosta w przygotowaniu, świetna na śniadanie lub kolację, przystawkę lub jako dodatek do nachosów czy naleśników.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
7 jajek ugotowanych na twardo
4 kopiaste łyżki kukurydzy konserwowej
2 kopiaste łyżki obranej, surowej marchewki startej na grubych oczkach tarki jarzynowej
1 mała biała cebula (70 g)
1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obrać i pokroić w małą kostkę, dołożyć kukurydzę, marchewkę, obraną i posiekaną cebulę, natkę pietruszki i majonez. Składniki wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Komentarze