Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łagodna w smaku pasta jajeczna z dodatkiem warzyw – chrupiącej surowej marchewki oraz słodkiej kukurydzy z zalewy. Smaczna i prosta w przygotowaniu, świetna na śniadanie lub kolację, przystawkę lub jako dodatek do nachosów czy naleśników.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    4 kopiaste łyżki kukurydzy konserwowej
    2 kopiaste łyżki obranej, surowej marchewki startej na grubych oczkach tarki jarzynowej
    1 mała biała cebula (70 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką 1. Jajka obrać i pokroić w małą kostkę, dołożyć kukurydzę, marchewkę, obraną i posiekaną cebulę, natkę pietruszki i majonez. Składniki wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Natka pietruszki Warzywa Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować