Pasta jajeczna z koperkiem

4.51 (156 ocen)

  • 15 min

Bajecznie prosta i pyszna pasta jajeczna z dodatkiem świeżego koperku poleca się na śniadania także te świąteczne.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżeczka ulubionej musztardy
    1 łyżeczka majonezu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Pasta jajeczna z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

    Ostudzone jajka kroimy w kostkę (niezbyt drobną) przekładamy do salaterki. Dodajemy do niej posiekany koperek, musztardę i majonez – mieszamy. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Pasta najlepiej smakuje na razowym lub żytnim pieczywie, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować