Pasta jajeczna z cytrynową nutą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis na pyszną pastę śniadaniową, która jest w naszym domu piątkowym przysmakiem zarówno na śniadanie jak i kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 por (biala część)
    4 jajka
    pół cytryny
    majonez
    pieprz, sól

Pasta jajeczna z cytrynową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Por oczyszczamy i białą
    część drobno szatkujemy, dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę jajka.
    Następnie dodajemy majonez-tyle, aby składniki się dobrze połączyły,
    wyciskamy sok z połowy cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i
    dokładnie mieszamy. Przed podaniem chłodzimy w lodowce ok.2 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy