Pasta jajeczna z curry

0 (0 ocen)

bardzo smaczna na kanapki

Składniki:

  • 8 jajek
    3 ogórki konserwowe
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki sosu curry (na bazie majonezu)
    1 łyżeczka musztardy
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Pasta jajeczna z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka razem z ogórkami zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Dodać sól i pieprz do smaku oraz musztardę i sos curry. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

    Sos curry można zastąpić 3 łyżkami majonezu i 1 łyżeczką curry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy