Pasta jajeczna z curry

5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Popularna pasta jajeczna. Zna ją chyba każdy. Ta ma troszkę inną odmianę, bo z dodatkiem curry.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duże jajka
    1/2 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżki ziół (zwykle używam kolendry i szczypiorku)
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na „półmiękko” przez ok. 4 minuty. Obieramy ze skorupek, rozgniatamy widelcem, łączymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować