Pasta jajeczna z brokułami

0 (0 ocen)

Pyszna i sycąca pasta z jajek i brokułów, idealna do smarowania pieczywa, często przyrządzam ją na piątkowe śniadania.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    6-7 różyczek brokułów
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Sól himalajska
    Przyprawa do kanapek
    Pieprz

Pasta jajeczna z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki brokułów wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzamy, pozostawiamy do ostudzenia. Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuły kroimy na małe kawałki. Dodajemy majonez oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kanapek. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę przed podaniem schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy