Pasta jajeczna z awokado, rukolą i pestkami słonecznika

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta. Pikantna rukola, delikatne awokado, jajko i pestki słonecznika to idealne połączenie. Możemy ją podawać z pieczywem, na grzankach czy krakersach. Sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, świętach.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo ,
    1 awokado,
    ok. 10 g rukoli,
    1 łyżka startego parmezanu,
    1 łyżka pestek słonecznika,
    1 łyżka soku z cytryny,
    1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany,
    sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta jajeczna z awokado, rukolą i pestkami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rukolę drobno kroimy. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy i rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę (możemy zmiksować) i doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!

Porady

Awokado powinno być bardzo dojrzałe. Jeśli nie będziemy miksować wszystkich składników to najlepiej zmiksować same pestki chyba że lubimy takie duże w paście. Możemy też je pominąć jeśli nie lubimy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować