Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków, gdyż pozwala dobrze i w pełni zdrowia rozpocząć dzień. Jajka na śniadanie to jedna z najlepszych opcji. Omlet, jajecznica, jajka sadzone mogą się znudzić. Świetną alternatywą może być pasta jajeczna. Wystarczy kilka jajek, trochę wyobraźni i śniadanie gotowe! Zapraszam Was na moją wersję pasty jajecznej z awokado i świeżym, aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 dojrzałe awokado
    35 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
    2 łyżki soku z cytryny
    ½ pęczka szczypiorku
    3-4 łyżki majonezu
    pieprz czarny
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek, zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po wystudzeniu jajka obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Liście czosnku niedźwiedziego drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Dodajemy do pokrojonych jajek. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i zdejmujemy skórę. Kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do małej miski. Dodajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Awokado bez soku dodajemy do jajek. Majonez doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i łączymy ze wszystkimi składnikami . Delikatnie mieszamy, aby składniki połączyły się ze sobą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować