Pasta jajeczna z awokado i czerwoną cebulką

3.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta. Możemy ją podawać z pieczywem, na grzankach czy krakersach. Sprawdzi się zarówno na co dzień jak i na różnego rodzaju przyjęciach, świętach.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • • 2 jajka ugotowane na twardo ,
    • 1/2 dojrzałe awokado,
    • 1-2 łyżeczki soku z cytryny,
    • ½ – 1 łyżeczka chrzanu,
    • sól, świeżo mielony pieprz ( u mnie kolorowy), pieprz cayenne,
    • kiełki brokuła i rzodkiewki (opcjonalnie),
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado i czerwoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę drobno kroimy i solimy, odstawiamy na chwilę aby zmiękła. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy i rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę i doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować