Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta. Możemy ją podawać z pieczywem, na grzankach czy krakersach. Sprawdzi się zarówno na co dzień jak i na różnego rodzaju przyjęciach, świętach.
10 min
Dla 3 osób
Składniki:
• 2 jajka ugotowane na twardo ,
• 1/2 dojrzałe awokado,
• 1-2 łyżeczki soku z cytryny,
• ½ – 1 łyżeczka chrzanu,
• sól, świeżo mielony pieprz ( u mnie kolorowy), pieprz cayenne,
• kiełki brokuła i rzodkiewki (opcjonalnie),
Pasta jajeczna z awokado i czerwoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę drobno kroimy i solimy, odstawiamy na chwilę aby zmiękła. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy i rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę i doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Komentarze