Pasta jajeczna z awokado, fetą i suszonymi pomidorami

4.51 (179 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Do pasty nie dodajemy już majonezu. Awokado jest na tyle kremowe, że nie ma potrzeby dodawać majonezu. Pastę polecam osobom odżywiającym się zdrowo i dbającym o linię.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • o 4 jajka,
    o 2 awokado,
    o 4 kawałki suszonych pomidorów z oleju,
    o 50g era feta,
    o Sól,
    o Pieprz,
    o Bazylia,
Wystaw ocenę:

4.51 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado, fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i posiekaj. Suszone pomidory pokrój w małą kostkę. Ser feta rozgnieć widelcem lub pokrusz. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem na kremową masę.
    W misce wymieszaj ze sobą: awokado, jajko, suszone pomidory i fetę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Możesz dodać kilka listków bazylii drobno posiekanych.
    Uważaj z solą, bo ser feta jest już słony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Sery Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować