Do pasty nie dodajemy już majonezu. Awokado jest na tyle kremowe, że nie ma potrzeby dodawać majonezu. Pastę polecam osobom odżywiającym się zdrowo i dbającym o linię.
10 min
Dla 4 osób
Składniki:
o 4 jajka,
o 2 awokado,
o 4 kawałki suszonych pomidorów z oleju,
o 50g era feta,
o Sól,
o Pieprz,
o Bazylia,
Pasta jajeczna z awokado, fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i posiekaj. Suszone pomidory pokrój w małą kostkę. Ser feta rozgnieć widelcem lub pokrusz. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem na kremową masę.
W misce wymieszaj ze sobą: awokado, jajko, suszone pomidory i fetę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Możesz dodać kilka listków bazylii drobno posiekanych.
Uważaj z solą, bo ser feta jest już słony.
Komentarze