Pasta jajeczna z awokado

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smakowitą, zdrową i bardzo pożywną pastę kanapkową na bazie jajek i awokado, króra idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek i doda nam energii na dobry początek dnia :) Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 1 awokado
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżeczka bazylii
    - pieprz cayenne
    - sok z cytryny
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, a miąższ przekładamy do naczynia, skrapiamy cytryną i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki jajka. Zawartość naczynia rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem do momentu odpowiedniego rozdrobnienia i połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy bazylię, szczyptę pieprzu cayenne, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Do pasty możemy dodać także pokrojone w małą kostkę pomidory.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować