Pasta jajeczna awokado z limonką

0 (0 ocen)

  • 7 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka świeża pasta idealna do świeżego, chrupiącego chleba.

  • 7 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • awokado
    sok z połówki limonki
    jajko
    dwie łyżeczki majonezu
    sól, pieprz

Pasta jajeczna awokado z limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Następie ścieramy na tarce na małych oczkach.
    Awokado obieramy ze skórki i blendujemy (opcjonalnie rozgniatamy widelcem). Wyciskamy sok z limonki. Mieszamy wszystkie składniki dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy