Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Prosta i pyszna pasta z jajek i szczypioru. Znakomita do kanapek lub wytrawnych babeczek.

Składniki:

  • 8 jajek
    pęczek szczypioru
    2 kopiaste łyżki majonezu
    sól
    pieprz mielony

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Szczypior płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  • 3. Zostawiamy łyżkę szczypioru do dekoracji, resztę mieszamy z jajkami. Przyprawiamy solą i pieprzem, na końcu dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
  • 4. Pastę podajemy udekorowaną pozostałym szczypiorem.

Porady

Jajka możemy również zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pognieść tłuczkiem do ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy