Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne śniadanko

  • 20 min

Składniki:


  • 2 jajka ugotowane na twardo
    6-8 plasterków dobrej szynki
    6 plastrów sera żółtego (ja użyłam mazdamera)
    1 szalotka
    drobno posiekany szczypiorek
    1 łyżka ostrej musztardy
    majonez (w zależności ile kto lubi)
    sól
    pieprz

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka, szynkę, ser oraz szalotkę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki.
    Dodać posiekany szczypiorek i musztardę, doprawić solą i pieprzem.
    Całość dokładnie wymieszać z majonezem w proporcji: jak kto lubi.
    Przygotowaną pastą smarować pieczywo.
    Ja dodatkowo użyłam jeszcze plastrów pomidora i kiełków rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy