Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tę pastę wymyśliłam tak na poczekaniu otwierając lodówkę z tego co miałam ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 8 jajek
    5 plasterków wędliny np szynki
    pół cebuli czerwonej
    kawałek żółtego sera ok 10dag
    szczypiorek
    koperek
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz cytrynowy

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Wędlinę pokroić w drobna kosteczkę.
    Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Koper i szczypior drobno posiekać.
    Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Wszystkie składniki połączyć dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku wymieszać a potem zmiksować blenderem. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę by składniki się "przegryzły".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy