Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis mojego Ukochanego :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    mały pęczek szczypioru
    100g sera żółtego w kostce
    100ml majonezu (1/4 słoiczka)
    pieprz

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (10 minut), odstawiamy do ostygnięcia, a następnie obieramy i zgniatamy w misce widelcem. Szczypiorek drobno siekamy, ser żółty ucieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem (nie dodajemy soli!) i wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min. godzinę, a najlepiej na całą noc. Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy