Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z dodatkiem twarogu, szczypiorku i lubczyku, lekko pikantna.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    200 g twarogu delikatnego 4% tłuszczu (naturalny lub z ulubionymi dodatkami - u mnie z rzodkiewką)
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek lubczyku
    szczypta papryki ostrej mielonej
    pieprz biały mielony do smaku
    sól do smaku

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna 1. Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
  • Pasta jajeczna 2. Zieleninę posiekać i dodać do jajek. Dołożyć twaróg. Całość wymieszać. Dodać przyprawy - ponownie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy