Pasta jajeczna z buraczkami i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pasta do pieczywa.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    buraczki tarte- 4 łyżki
    rzodkiewka- 6 szt
    majonez- 1 łyżka
    świeży koperek- 2 łyżki
    sól i pieprz

Pasta jajeczna z buraczkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miseczki.
    2.Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do jajek.
    3.Buraczki odsączyć, dodać do reszty składników.
    4.Koperek drobno posiekać, wrzucić do pozostałych warzyw.
    5.Na koniec dodać majonez, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy