Pasta jaglano – jajeczna

0 (0 ocen)

Bardzo pożywna i dość nietypowa pasta do chleba – z kaszy jaglanej i jajek, z dodatkiem ziół oraz szczawiu. Świetny sposób na urozmaicenie kanapek. Polecam!

Składniki:

  • 100 g suchej kaszy jaglanej
    5 jajek ugotowanych na twardo
    100 g miękkiego masła
    2 ząbki czosnku
    2 kopiaste łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczawiu
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przystawki Kanapki Pasty

Pasta jaglano – jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jaglano – jajeczna 1. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu, osączyć i wystudzić.
    Masło utrzeć z obranym i posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i szczawiem. Dołożyć kaszę – ponownie utrzeć.
  • Pasta jaglano – jajeczna 2. Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę – wymieszać z pozostałymi składnikami masy. Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować