Pasta jaglano-brokułowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Powiało wiosną, chyba za sprawą koloru ;) Smarowidło do chleba na bazie zdrowej kaszy jaglanej z dodatkiem gotowanego brokuła, czosnku, dymki i kanapkowego serka , niebanalna propozycja a jaka smaczna, odkąd zrobiłam ją pierwszy raz na stałe gości w moim śniadaniowym menu. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 torebka kaszy jaglanej
    1 świeży brokuł
    2 cebule dymki ze szczypiorem
    3-4 ząbki czosnku
    150 g kanapkowego serka śmietankowego lub czosnkowego
    2 łyżki słodkiej śmietanki 18%
    Sól morska do smaku
    Świeżo mielony pieprz do smaku

Pasta jaglano-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0mocnd0 1. Kaszę jaglaną opłukać zimną wodą-razem z woreczkiem. Gotować w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzić, wsypać do miski. Brokuła podzielić na różyczki, również ugotować, odcedzić dodać do kaszy razem z obranym i posiekanym czosnkiem oraz cebulą dymką, dodać kanapkowy serek, wlać śmietankę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zmiksować blenderem do uzyskania konsystencji pasty. Schłodzić, podawać na bułeczce czy chrupkim pieczywie.
    Smacznego!


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy