pasta fromage z rybą i warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

W mojej rodzinie bardzo lubimy wszelkiego rodzaju pasty na kanapki. Najczęściej jadamy jajeczną i rybną na różne sposoby. Dziś przygotowałam pastę z makrelą, rzodkiewką, ogórkiem korniszonym i serkiem fromage. Wyszło bardzo smaczna. Lubię pasty bo robi się je szybko a są bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    250 g twarogu półtłustego
    100 g serka fromage z cebulą
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 mała cebula
    2 łyżki majonezu
    5 rzodkiewek
    3 ogórki konserwowe
    sól, pieprz
    1 łyżka tartego chrzanu

Pasta fromage z rybą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przebrać z ości. Dodać ser, fromage, cebulę, jajka, majonez, chrzan i przyprawy. Zmiksować blenderem na pastę. Rzodkiewki pokroić w plasterki, ogórki w kostkę, wmieszać je do pasty.

Porady

świetnie smakuje z dodatkiem koperku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy