Pasta fasolowa z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ostra, fasolowa pasta, którą można delektować się w towarzystwie chleba i ogórka kiszonego.

  • 10 min

Składniki:

  • • 1 puszka białej fasoli
    • 2 łyżki chrzanu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki oliwy
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Pasta fasolowa z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Fasolę odcedzić z zalewy i rozgnieść na miazgę widelcem.
    • Dodać chrzan, oliwę i sok z cytryny oraz dokładnie wymieszać.
    • Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
    • Na koniec wymieszać z natką pietruszki.

Porady

Można taką pastę zrobić również z czerwonej fasoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy