Pasta fasolowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja odpowiedź na hummus, pasta szybka do zrobienia i o zdecydowanym smaku. Moi goście uwielbiają ją jako przekąskę do aperitifu z dowolnym pieczywem. To również idealny farsz do pierogów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasola biała: 0.5 kilograma
    - cebula duża: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 łyżka
    - olej słonecznikowy lub rzepakowy: 4 łyżki

Pasta fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta fasolowa 1. Fasolę namaczam na noc, następnego dnia gotuję ją do miękkości. Następnie rozdrabniam ( maszynka do mięsa, praska czy po prostu blender).

    Na patelni rozgrzewam olej , wsypuję posiekaną cebulkę i rumienią ją na złoto, następnie dodaję pastę z fasoli, smażę chwilę, przyprawiam solą i dość obficie pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy