Zapraszam na smaczną, domową pastę do pieczywa. Przygotowana na serku śmietankowym z jajkami, wędzonym łososiem i puree z pieczonej dyni. Świetnie smakuje na domowym pieczywie. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
150 g serka śmietankowego z cebulką i szczypiorkiem
2 ugotowane na twardo jajka
2 łyżki puree z pieczonej dyni
100 g wędzonego łososia
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy puree z dyni i serek śmietankowy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Łososia przekładamy na deskę i kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Pokrojone składniki dokładamy do miski. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Komentarze