Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną, domową pastę do pieczywa. Przygotowana na serku śmietankowym z jajkami, wędzonym łososiem i puree z pieczonej dyni. Świetnie smakuje na domowym pieczywie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g serka śmietankowego z cebulką i szczypiorkiem
    2 ugotowane na twardo jajka
    2 łyżki puree z pieczonej dyni
    100 g wędzonego łososia
    1/2 pęczka szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna Pasta z łososia

Pasta dyniowo - jajeczna z łososiem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy puree z dyni i serek śmietankowy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Łososia przekładamy na deskę i kroimy w kosteczkę.

    Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Pokrojone składniki dokładamy do miski. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować