Pasta drobiowa z marchewką

  • wyświetlono: 209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Też zastanawiacie się czasami co zrobić z mięsem, które zostało Wam z rosołu? Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki. Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę. Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce. Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować.

IMG_20200815_103145
  • 4 porcje
  • 15min

Składniki

800 g mięsa drobiowego z rosołu (u mnie kaczka, kurczak, indyk)
1 duża marchewka z rosołu
1/3 szkl rosołu
1 łyżka masła (kopiasta)
do smaku:
sól
pieprz
czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta drobiowa z marchewką

  • 1. Mięso z rosołu i marchewkę wrzucić do naczynia, dodać letni rosół, masło i przyprawy i wszystko zbelndować.
    W miarę konieczności doprawić.
    Gotową pastę przełożyć do słoiczków.
    Przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu kilku dni.
    Do dłuższego przechowania zapasteryzować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dróbdla dziecitania kuchniapastyszybko i smaczniesmarowidła

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta serowo – rybna z młodą marchewką, cebulką dymką i ziołami

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta serowo – rybna z młodą marchewką, cebulką...

Wariacja na temat pasty serowej...

Paprykowa pasta drobiowa

Dodane przez: Smakchwili

Paprykowa pasta drobiowa

Nie lubię jak jedzenie się marnuje,...

pasta drobiowa

Dodane przez: karolinajedynak24

PASTA DROBIOWA DO PIECZYWA

Pożywna pasta drobiowa nadająca...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

pasta z jejek

Dodane przez: anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE