Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Błyskawiczna do przygotowania pasta do chleba z gotowanego mięsa wołowego. Pieczarki, marchewka i jabłko sprawiają, że pasta ma ciekawy smak, nie jest sucha i łatwo ją rozsmarować na pieczywie.

  • 40 min

Składniki:

  • gotowana wołowina – 200 g
    duże pieczarki - 3 szt.
    tarta marchewka - 2 łyżki
    tarte kwaśne jabłko – 2 łyżki
    duże cebule - 2 szt.
    czosnek - 4 ząbki
    masło - 100 g
    olej rzepakowy - 3 łyżki
    majeranek - 1 łyżka
    pieprz czarny - do smaku
    sól - do smaku
    pasta z ostrej papryki - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Dodatki Pasty Pasztet

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wlewam olej i podsmażam posiekaną cebulę, dodaję startą marchewkę, jabłko, posiekany czosnek i smażę przez chwilę. Następnie dodaję oczyszczone, osuszone i pokrojone pieczarki. Mieszam i nadal smażę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiam do smaku przyprawami i pastą z papryki. Patelnię zdejmuję z ognia, dodaję pokrojone gotowane mięso wołowe i dokładnie mieszam.
  • 2. Zawartość patelni przekładam do pojemnika rozdrabniacza i miksuję na gładka masę.
    Na patelni roztapiam masło i dodaję je do miksowanej masy mięsnej w dalszym ciągu miksując. Przekładam do miseczki i odstawiam do lodówki do stężenia.

Porady

*pasta będzie się bardzo efektownie prezentowała w miseczce, jeśli częścią roztopionego masła zalejemy ją na wierzchu i odstawimy do zastygnięcia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować