Pasta do chleba z twarogiem, orzechami i chrzanem

4.54 (13 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Błyskawiczna pasta do chleba, z dodatkiem orzechów laskowych i chrzanu, która doda ciekawego smaku wszelakim kanapkom. Możemy nią smarować pieczywo, krakersy solone, czy domowe tortille.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g miękkiego twarogu

    3-4 łyżki orzechów laskowych bez skórki, zmielonych

    1 łyżeczka tartego chrzanu

    dowolna słodka śmietanka: 18% - 36 %

    sól

    pieprz
Wystaw ocenę:

4.54 (13 ocen)

Zobacz również:

Twarożek Pasty Pasty do chleba

Pasta do chleba z twarogiem, orzechami i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy orzechy mielone, chrzan, sól i pieprz do smaku. Następnie całość podlewamy śmietanką, aby uzyskać oczekiwaną konsystencję i smak.

    Smacznego :)

Porady

Do pasty możemy użyć dowolnych orzechów, których smak nam odpowiada. Śmietankę możemy zastąpić mlekiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować