Smaczna, wytrawna pasta do chleba na bazie sera homogenizowanego i podsmażanych warzyw: marchewki, cebuli, cukinii i pieczarek.
Połączenie aromatycznych pieczarek z warzywami i ziołami z dobrym gładkim serem sprawiło że smarowidło gości często w naszym domu.
Fantastycznie się sprawdza na imprezowych kanapkach: z bagietki, ciabatty, weki czy solonych krakersów. Na co dzień smarujemy nią pieczywo pełnoziarniste, i ciemne.
5 (5 ocen)
Porady
Warzywa dodane w przepisie zważyłam po obraniu ich ze skórki. Nie jest konieczne dosłowne trzymanie się podanej przeze mnie ilości. Ważne jest , aby warzywa nie były zbyt miękkie, ma być wyczuwalny ich smak. Jeśli użyjemy serka i śmietany bez laktozy, pasta będzie dozwolona w diecie bezlaktozowej i bezglutenowej. Konsystencję pasty regulujemy dodatkiem śmietany, powinna być kremowa.
Komentarze